10 (o més) Manaments del bicicletero
I

Porteu casc. En Calimero sempre es queixava, però mai va patir un accident important.

II

Feu-vos veure (amb vestimenta llampant, ara no munteu un espectacle!). La bicicleta és petita i a vegades costa de veure.

III

Si aneu per carretera, no féu moviments sobtats. Indiqueu les maniobres (la OTAN, per exemple, sempre indica quan farà maniobres als Balcans, encara que després no es mogui).

IV

Els semàfors també són vàlids per als ciclistes (de fet, també ho són per als repartidors de pizza, però a ells ningú els hi ho deu haver dit).

V

Porteu sempre una cambra de recanvi i eines per canviar-la (al Regne Unit, per exemple, tenen la Cambra dels Comuns i la Cambra dels Lords, que és com una cambra de recanvi). No sabeu prou en què us podeu trobar.

VI

Si fumeu (ai, desgraciats!), apagueu les burilles sempre, i no les deixeu al bosc. Ja n'hi ha prou amb embrutir els pulmons propis.

VII

Si no fumeu, tampoc embrutiu. Una bossa per guardar les peles de taronja no és el que pesa.

VIII

No sortiu sense haver menjat. Anant amb bicicleta es crema molta energia. Ara, no sigueu golafres.

IX

Porteu alguna cosa dolça per menjar. Va molt bé si no voleu agafar "pàxares". Els llaminers, que no es passin.

X

Porteu alguna beguda, encara que sigui aigua (sí, l'aigua també es pot beure). Ajuda a refer-se més ràpidament.

XI

Respecteu les propietats alienes. Camps, cases i boscos tenen propietaris (recordeu: "Cuando el bosque se quema, algo suyo se quema, Sr. Conde"... i això que al Banesto encara no n'havien sentit a parlar).

XII

Programeu les sortides d'acord amb les vostres forces. En Saddam Hussein no ho va tenir en compte, i ja sabeu que li va passar.

XIII

Procureu no anar sols per zones poc transitades. Qualsevol petit problema pot esdevenir un patiment. Recordeu el "Houston, tenim un problema".

©jmc98